Back to All Events

WEL-ZIJN IN JE BEKKEN


  • OPT HOFF Villebraken 10A Nijnsel Netherlands (map)

We hebben veelal geleerd om te overleven vanuit ons hoofd. Dit is het deel van ons waar we of bewust zijn of onwetend. Daarnaast is er de rest van ons lichaam dat de geheimen van het onbewuste bewaart en we vaak wat minder makkelijk contact mee kunnen maken. Dit is het deel waar we meer van de waarheid kunnen vinden. Waarheid over wat we hebben opgeslagen vanuit opgedane ervaringen, zowel de fijne als minder fijne/traumatische. Dat deel is vaak voelbaar in onze onderbuik en bekken. Het is daardoor van belang dat we daar voelend aanwezig kunnen zijn.

De bekkenbodem is zowel voor je lichamelijke, emotionele en spirituele welzijn een belangrijk deel van ons vrouw zijn. Emotioneel is het een essentieel gebied, omdat je met een ontspannen onderbuik beter kunt voelen wat er te voelen valt. Spiritueel is de bekkenbodem een bron van levensenergie met transformerende groeikracht.

De bekkenbodem is een magische plek. Een schaal van spieren, banden, botten en organen, die het meest kostbare bevatten van wat we als vrouw in ons dragen. Ze bevat de seksuele organen, onze wijsheid, ons vermogen te creëren, te dragen, te ontvangen, seksueel te zijn en ze biedt ons een krachtige basis voor ons algehele welbevinden. De bekkenbodem geeft ons een gevoel van evenwicht, gronding en de mate waarin we ons op aarde thuis voelen. Onze bekkenbodem wordt ook wel eens  een “hangmatje” genoemd; Je kunt erin uithangen, uitrusten en ontspannen. Het is veerkrachtig en elastisch en maakt zowel een ontspannen beweging naar binnen als naar buiten en is onlosmakelijk verbonden met onze ademhaling

De weg naar ons bekken is de sleutel naar het samenvallen van alle delen van ons naar een geheel van voelen, waarnemen en Zijn. Het is fijn als we onszelf belichaamd voelen vanuit het bekken.

 Een ander aspect vanuit het bekken is het verbinden van onze seksualiteit met de intimiteit van het hart. Dit is vaak een spannende reis waar schaamte, angst voor afwijzing, onvoldoende kennis over wat mogelijk is en angst voor overgave (controle) ons aardig kan belemmeren. Ook het begrenzen vanuit voelen en ontvangen in contact met jezelf, zijn zo een aantal thema’s waar we onze dagelijkse uitdaging in kunnen vinden.

We gaan onderzoeken vanuit onze ontwikkeling als heel jong kind en voelen hoe we in ons bekken aangekomen zijn . Hiervoor gebruiken we het sensorische (vanuit voelen) en het motorische (vanuit bewegen). Een reis vanuit de biologische neurologie en opbouw van het lichaam, zo naar het tantrische van de levensstroom.

WEL-ZIJN in het bekken is het bestaansrecht van elke vrouw. Het zet ons in onze kracht, Het laat ons anders bewegen en het maakt het leven vreugdevoller, energieker, levendiger en vervullender.

Door onze expertise samen te voegen (Feldenkrais en Tantra) hebben we een manier gevonden om alles samen te brengen in het diepe voelen en het ervaren van de levensstroom in het bekken.


Wat ga je ervaren in dit weekend:

- Vanuit een veilige setting je eigen veiligheid dieper hervinden

- De gelaagde rijkdom van je bekken.

- Aannames, conditioneringen en beïnvloeding vanuit de vrouwenlijn

- sisterhood, plezier, samenzijn, dans en lekker vegetarisch eten.

- Bewustzijn op de energie van de fysieke, emotionele en mentale lagen.

- We ervaren individueel, in twee-tallen en als groep. We kijken in het moment wat het meest passend is.

Wanneer: 11-12-13 maart 2022. Aanvang vrijdagavond 20.00 uur. Afsluiting zondagnamiddag 16.30 uur.

Waar: OptHoff hart&hoofdplaats in Nijnsel

Wie: Mascha Loschmann en Corine Lavrijssen (www.hetpotentieel.nl)

Kosten: € 348,- (incl. btw, eten en slapen) Bij zakelijke factuur ex btw.

Info: Mascha (o6-42182624, gelieve te appen) en Corine (06-16783844)

Aanmelden: contact@hetpotentieel.nl bij Diane Groot-Zwaaftink

 

Earlier Event: November 14
Wel-Zijn in je bekken
Later Event: May 5
SPRINGFLOWER