Back to All Events

LIEFDESLUST


  • Opthofvanvillenbraken Villenbraken 10 Sint-Oedenrode, NB, 5492 ND Netherlands (map)

Wat is liefde zonder een ander, daarmee bedoelen we dat liefde iets is dat we vooral kunnen ervaren doordat er anderen om ons heen zijn die het liefdespotentieel met ons willen delen en leven. Liefde is om te delen, te helen en mee te spelen. Ons hart dat het vaak spannend vindt zich te openen voor de liefde gaat er in ieder geval sneller van kloppen. Hoe fijn voelt het als je je werkelijk kunt overgeven aan de liefde en de liefde haar werk laat doen, laat Zijn.

En natuurlijk vraagt het ook wat van ons. Als man en vrouw, vrouw/vrouw of man/man elkaar het JA woord geven vraagt het van beiden een inbreng om het vuur van verlangen en de diepere verbinding die hoort bij een liefdesrelatie levendig te houden. Wie kent niet de uitdagingen van een liefdesrelatie?

We noemen er een paar die wij in ieder geval bij onszelf herkennen;

Als partners nemen we vaak aan dat de ander op een bepaalde manier zal reageren, omdat we dat kennen uit eerdere situaties, of omdat we zelf zo reageren.

Soms nemen we aan dat de ander ons wel snapt, terwijl dat niet de werkelijkheid is.

Te vaak vullen we voor elkaar in, zonder eerst de behoefte van de ander te peilen.

Daarbij komt dat als we geraakt zijn, we ons vaak terugtrekken of juist aandacht opeisen dat voor veel onuitgesproken misverstanden en stroefheid kan zorgen. Terwijl het verlangen is dat we gezien en gehoord worden en we ons geliefd voelen. M.a.w, echte verbinding willen ervaren.

Stromende liefde kan stagneren, wie herkent dat niet? En vooral de vraag: hoe openen we hem weer? 

 Liefdesrelaties zijn de spannendste plek voor liefde. Daar waar we in de ander onze partner zien, kijken we ook recht in de spiegel van onszelf. In partnerrelaties wordt vaak veel uitvergroot van wat binnenin ons nog pijn doet en waar we liever (nog) niet naar kijken. Het vraagt moed, veiligheid, raakbaarheid en zelfreflectie om ook bij onszelf naar binnen te kunnen kijken.

Verlangen we niet allemaal te kunnen leven vanuit ons hart. Dat we lekker kunnen stromen in de liefde.  

Samen ben je elkaars spiegel en dat maakt een liefdesrelatie boeiend en soms ook heel uitdagend en zeker niet altijd makkelijk. Maar samen ben je meer dan 1! 

 Nog vervullender is het als we ook de seksualiteit in het hart van liefde durven te leggen. Dat we intiem kunnen zijn met onze geliefde en we onszelf en elkaar naar de toppen van genot kunnen leiden. Samen opgaan in de verbinding van intiem zijn. Het is voor veel stellen uitdagend om samen het vuur van verlangen te blijven voeden en telkens weer de verbinding op te blijven zoeken. Het vraagt van beide partners commitment en telkens weer de bereidheid jezelf ervoor te openen. Durf je op te gaan in de volheid van de seksuele/levensenergie en ben je nieuwsgierig naar hoe deze  te helen, te beleven in een intiem samen zijn. Kortom de heilige seksualiteit ervaren.

 Je hebt elkaar nodig. Uiteindelijk gaat het dan toch om de verbinding. Dat kan al zitten in iets kleins. Door een luisterend oor te bieden, nieuwsgierig te zijn, vrij te leren kijken, denken en ervaren, en open te staan voor de ander. 

Wij willen jullie inspireren Liefdeslust te leven.

Heilige liefde en heilige seksualiteit klink misschien wat verheven. Voor ons geeft het woorden aan de diepte van ervaren in het oh zo mooie veld van liefde en intieme seksualiteit..

We nemen jullie graag mee op reis.

 

Wat willen we aan bod laten komen:

 

  •         Voorbij de comfortzone van de liefde.

  •          Man/vrouw dynamiek versus mannelijke en vrouwelijke energie 

  • Inzicht in de voedende en belemmerende aspecten van het mannelijke en het vrouwelijke in ons lichaam en in ons hoofd.

  •          Het samen smelten zodat jullie kunnen samensmelten 

  •         Duidelijke communicatie/Inquiry

  •          Adem en expansie

  •           (tantra) Meditaties

  •          Wheel of consent/ Veilige bedding creëren

  •           Aanraken en laten raken

  •           Schaamte, schuld en scheefgroei

  • Ruimte voor delen 

  • ·         Lekker eten dat de zinnen prikkelt 

  • ·         Dans, plezier en respectvol samenzijn 

 

Deze reis bestaat uit 2 losse dagen en een weekend en Liefdeslust is het centrale thema waarmee we aan de slag gaan. Elke dag kent een eigen onderzoeksthema en in het weekend gaan we meer de diepte in met de thema's 

 Dag 1: 26 november 2022. Gaan we de dynamiek tussen het mannelijke en vrouwelijke in jou en in de relatie met je partner uitdiepen. Het Heilig Huwelijk is de versmelting van de 2 in jou en met elkaar. 

Dag 2: 29 januari 2023. Gaan we kijken naar de intieme seksualiteit en het verschil tussen man en vrouw. Een inwijding in de Heilige Seksualiteit 

Dag 3 en 4: 11-12 Februari 2023. Gaan we verdiepen en bieden wij de gelegenheid om het heilig huwelijk en de heilige seksualiteit in stromende liefde te ervaren. 

Deze reis is voor geliefden, die hun huwelijk of relatie serieus nemen en willen groeien naar een verdieping in hun liefdesleven. 

Waar: Opthoff; Villenbraken 10 a Nijnsel 

 Wanneer: 26 nov. 2022. en 29 jan. 2023 Van 10.00 -18.00 uur 

11-12 febr weekend van zaterdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur. Er is een gelegenheid om in gedeelde ruimte te slapen. Je kunt ook thuis gaan slapen of een b&b in de buurt. Op zondagochtend beginnen we om 10 uur en voor degene die ter plekke slapen bestaat de mogelijkheid voor een dynamische meditatie van 7.30-8.30 uur 

Kosten: De kosten per liefdespaar € 1250,- (incl. btw) voor alle 4 de dagen, incl. eten.

 Voor wie: Lovers of life die nieuwsgierig verlangen naar meer diepgang in de relatie.

 Door wie: Eric de Jager ( 1963 coach en senior trainer) en Corine Lavrijssen (Tantrika; www.hetpotentieel.nl

 

Over Eric:

Toen ik 32 werd, heb ik mijn passie, mijn bezieling gevonden; het trainersvak in al zijn diversiteit. Eerst op juridisch vlak, later op de terreinen van psychotrauma en verwerking, persoonlijk ontwikkeling en - leiderschap, team- en groepsdynamica, drijfveren op individueel -, groeps- en organisatieniveau. Gewerkt met familie en organisatieopstellingen en jaren coach ( gecombineerd met zeilen) en supervisor.

Bezieling in het leven en werken van alledag is wat mij drijft. Met passie leven, werken en beminnen.. Mijn inspiratie vind ik in de schoonheid van de natuur (met name het water) en mijn verbinding met mijn eigen innerlijke Bron. Ik heb jarenlang meditatieavonden gegeven.

Als man ben ik altijd bezig met het thema Man zijn. Wat houdt dat in? Welke beelden en imprints vanuit het verleden hebben invloed op mijn gedrag en mijn gevoelsleven en waar sta ik nu? Een proces waarin alles samenvalt op het moment van volledige aanvaarding van de mannelijke en vrouwelijke krachten in mij.

 “The only thing you have to do is to love yourself” ……de rest volgt dan vanzelf is mijn credo.

Plotseline ingrijpende gebeurtenissen hebben invloed op mijn koers gehad. Corine en ik kennen elkaar reeds erg lang, maar deze weg van verbinding en die uitdragen inspireert mij.

 

Earlier Event: November 6
Tantrafestival
Later Event: February 15
Kennismaking De Orgastische vrouw