Back to All Events

Cervix Initiatie retraite


  • Vlierhof ECO-Community en retreatcenter 115 Klever Straße Kleve, NRW, 47533 Germany (map)

“Because sexual satisfaction is something that all women deserve, at any age and at every stage in life” 

De cervix (baarmoedermond) is energetisch een magisch potente krachtplek in het vrouwenlichaam. Het is de doorgangspoort naar ons leven op aarde. Wat het op zich al tot een hele bijzondere plek maakt. Ze is ook de poort naar extatisch genot, expansie van bewustzijn, kracht en een toegangsplek voor mystieke ervaringen. Elke vrouw draagt dit in zich en kan het beschikbaar maken voor haarzelf. 

Door de eeuwen van patriarchaat is helaas veel van de kennis over cervix verloren gegaan en de medische wereld staat pas aan het begin van het erkennen van de enorme energetische potentie van deze plek. De vaak alleen fysiek medische benadering van de cervix, doet tekort aan haar werkelijk magische krachten. De meesten van ons zijn niet ingewijd in het mysterie van de cervix en het is heel lang geleden dat deze kennis algemeen beschikbaar was en werd overgedragen door wijze vrouwen die de kennis nog wel hadden. 

Gelukkig leven we in een tijd dat de vrouwelijke kracht in ons allen weer wakker wordt en veel verloren kennis tot ons komt en ontdekken we dat ons cel geheugen de kennis draagt en herinnert. We ondersteunen elkaar als sisters steeds meer. En in het samen komen brengen we elkaar thuis. Thuis in ons lichaam, yoni, bekken en baarmoeder. Thuis in onszelf en onze wilde ongetemde natuur. 

We dragen allemaal onverwerkte pijnlijke en traumatische ervaringen in ons systeem. Grotendeels als gevolg van onvoldoende kennis en gebrek aan respect voor eigen grenzen of niet weten hoe ze aan te geven. Dat waar we eigenlijk het diepst naar verlangen, maken we ondergeschikt aan dat waarvan we denken dat er van ons verwacht wordt. 

De frequent onpersoonlijke en vaak steriele manier van kinderen baren en medische onderzoeken, de ontkrachting van en oneerbiedigheid naar het vrouwelijke, seksueel misbruik, schaamte voor genot, onderdrukking van de rauwheid van de oer vrouw in ons, schuldgevoelens, invloed van religieuze overtuigingen, innerlijke en uiterlijke onveiligheid… Dit alles maakt dat de cervix zich energetisch sluit, terugtrekt en vaak gevoelloos wordt of pijnlijk aanvoelt. 

Het goede nieuws is dat we haar weer wakker kunnen kussen. Wij zelf, mogen haar weer vrij maken. Gelukkig zijn er steeds meer vrouwen die vanuit een diep verlangen de verbinding met deze enorme krachtplek terugvinden, helen en de magie ervan weer ervaren.  

Ons lichaam draagt een grote schat aan genot in zich. Een meesterlijke bedrading van zenuwen die vanaf de hersenen onze cervix bereiken. Als deze zenuwen niet geprikkeld worden blijven ze inactief. Het is aan onszelf om ze weer te activeren. Daarbij komt dat het reflexpunt van de cervix overeenkomt met het reflexpunt van het hart. Als onze cervix zich opent, dan gaat ook ons hart verder open en kan dit zelfs tot diep in de hersenen voor opening zorgen, die vaak gelijk zijn aan het gebruik van psychedelische middelen. 

Met liefdevolle toewijding, geduld, overgave aan dat wat is, kunnen we haar weer activeren en de verbinding herstellen.  

Natuurlijk kun je dit ook met een partner gaan ervaren, maar die zijn niet altijd voorhanden. Daarbij geeft het ons als vrouw de kans om eerst ons lichaam zelf te ontdekken en in thuis te raken.  

Het is onze passie, vrouwen in dit proces te ondersteunen en speels mee op reis te nemen. 

In deze retraite gaan we in een veilige bedding samen op reis om onszelf te ontdekken waar we wellicht nog nooit eerder zijn geweest. We gaan vertragen en de tijd nemen om een begin te maken voor deze diepgaande reis. De 5 dagen hebben een rustige opbouw in het zelfonderzoek naar de kracht en de bedding in jezelf. Belichaming van jezelf  is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven. Jij, als een voelende en voedende vrouw jezelf leven met een vanzelfsprekende gracieuze elegantie. Geen excuses meer, maar vol en authentiek jezelf zijn!  

Daar waar jij nu bent is jouw uitgangspunt voor deze reis en dat is voor iedere vrouw anders. We respecteren daarin ieders eigenheid. 

 Wat we dit weekend o.a. onder de aandacht gaan brengen: 

  • Lichamelijke verkenning van buik, bekken, borsten en yoni 

  • De zin en onzin over het orgasme 

  • Hulpmiddelen die onze vingers kunnen verlengen, zodat we de cervix ontspannen kunnen bereiken 

  • Locatie van de cervix (voor elke vrouw uniek) 

  • Aannames, Overtuigingen, schuld en schaamte 

  • Ademmeditaties en psoas release 

  • Energetische expansie  

  • Hoe jezelf te dragen 

  • Vrouwelijke seksualiteit 

  • Keelchakra openen  

  • Keel en seksuele organen verbinden 

  • Inwijding in de weg naar de energetische poort die cervix heet. 

  • Zelfexploratie/zelfbeminning 

  • Yin yoga   

 
Door wie:
Kinga Sidor www.womanalive.me of Insta: @kingasidor

"Mijn naam is Kinga en mijn grootste passie in het leven is je helpen gedijen in je vrouwen lichaam." 

Jarenlang voelde ik me verdoofd, afgesneden van mijn vrouwelijke essentie en emotiea. Geboren in Polen in 1982 in de tijden van een burgeroorlog, na het ervaren van veel huiselijk geweld in mijn kindertijd met een alcoholistische vader, die ook een militair was ~ heb ik snel ‘geleerd’ dat het niet veilig was om een vrouw te zijn in deze wereld. Ik ben een jonge, verharde tomboy geworden, die er misschien sterk uitzag aan de buitenkant, maar diepe pijn, kwetsbaar hart & onzekerheden van binnen verborg. Ik was verward in mijn lichaam, verlangde naar verzachting en was bang om volledig te leven… Mijn leven tot zo ver is een constante exploratie van en een leerschool in: het doorbreken van beperkende kettingen uit mijn verleden, mezelf bevrijden van oude conditioneringen, het ervaren dat liefde en vergeving echt de enige weg is, en in het creëren van het leven van mijn dromen. In het verkennen van mijn vrouwelijke landschappen, landen in mijn feminine natuur, het ownen van mijn kracht en alle geschenken van het vrouw zijn.  Maar vooral in het belichamen van het volledige spectrum van mijn vrouwelijke expressie, licht en donker, heilig en profaan, zoet en pittig en ze allemaal zien als betekenisvol. Vanaf 2015 heb ik talloze vrouwen cirkels, tantrische dagen, retraites & een jaartraining geleid voor vrouwen. Ik ben een toegewijde Reiki beoefenaar sinds 2010, en vanaf 2013 ook een Yogadocent en mijn lessen zijn heel erg YIN georiënteerd de laatste jaren, met de nadruk op het verdiepen van de vrouwelijke eigenschappen in ons allen.  In al deze jaren heb ik vele lichaamsgerichte trainingen gevolgd en in 2020 heb ik ook Helende Lichaam Sessies & (sinds 2022) ook diep transformerende Bekken Journeys toegevoegd aan mijn  diensten. Ik ben ook de maker van een prachtig online programma voor vrouwen: Women Alive FUNdamentals (DIY & Group, start na de zomer 2023). Terugkomen naar mijn hart & bekken, beetje bij beetje me weer toe eigenen van mijn geweldigheid ~ resulteren in het herinneren van mijn aangeboren vreugde van in het leven zijn. Dit delen met anderen maakt me dolgelukkig! "

en Corine Lavrijssen www.hetpotentieel.nl 

Waar: Vlierhof ECO community en retreat center in Kleve (Dtsl)

Wanneer:  Zondagavond 5 nov.- Vrijdag 10 november 2023

Kosten: Early Bird € 999,- boeken voor 22 juli 2023. Daarna € 1111,- Voor 5 nachten en 5 dagen incl. eten, drinken, slapen en alle workshops. Wil je graag een eenpersoonskamer, dat kan met een bijbetaling van € 100,-. voor 5 nachten. Wees op tijd, want er is een beperkt aantal . Verder zijn er 2 persoonskamers en een 3 persoons kamer. Prijzen zijn incl btw. Mocht je een zakelijke factuur wensen, dan komt btw erbovenop. 

Info: Wil je meer info over dit weekend of even inchecken of deze retreat geschikt is voor jou, schroom niet een van ons te bellen of te mailen  

Kinga: (06-24846194) kingam.sidor@gmail.com 

Corine: (06-16783844) corine@hetpotentieel.nl 

Aanmelden: contact@hetpotentieel.nl bij Diane Groot-Zwaaftink 

 
Wat vrouwen met ons deelden na de vorige retraites: 

Mijn eerste retreat en ik voel mij verrijkt! Ik zou willen dat ik retreats als deze eerder had ontdekt. Tegelijkertijd is er een enorme dankbaarheid dát het nu op mijn pad gekomen is, zodat ik de relatie met het vrouwelijke in mezelf kan herstellen. Ik heb een spannende & magische reis mogen maken naar mijn vrouwelijke essentie en  prachtige pareltjes mogen ont-luiken. Het ontroert me opnieuw wanneer ik dit schrijf!  Voor de retreat klonk ‘de orgastische vrouw’ voor mij als heel ver weg, tijdens de retreat als een verlaten weten  en nu kan ik zeggen & voelen: zij is ontwaakt! (whooohoooooo!!!) Mijn seksuele levensenergie werd wakker gekust en ging stromen in mij, ik werd levendiger en na de retreat is mijn zelfbeminning liefdevoller, levendiger, speelser, lichter & zachter. Ik eer mezelf & mijn lijf veel meer dan voorheen en het genieten is verruimd & verdiept.  Het is heerlijk om de natuurlijke stroom van seksuele energie in mezelf te voelen, simpelweg zoals het bedoeld is  en ik gun elke vrouw een retreat als deze. Mijn dank is groot naar de mooie groep sisters en naar Kinga en Corine; jullie waarachtige begeleiding  om vrouwen te helpen naar hun seksuele essentie te komen is beyond geweldig! Afgestemd, toegewijd, liefdevol en betekenisvol. Dank, dank, dank!!! Heel graag tot een volgende retreat, want mijn eerste retreat is zeker niet de laatste! Alle liefde Sandra 

 Voor de derde keer al nam ik deel aan een retraite van Kinga en Corine. Elke keer weer voelt het voor mij alsof we samen een micro-realiteit creëeren waarin we allemaal tegen dezelfde triggers, gedrag en emotie-reacties aanlopen als in het ‘gewone’ leven. Het verschil is dat er tijdens de retraite een veilige ruimte gecreëerd wordt om hiermee te oefenen. In de dagen samen voelt het alsof ik deze triggers met al hun verborgen kwetsbaarheid onder ogen mag komen. Alle zachtheid en rauwheid die ze nodig hebben om zich te durven laten zien is aanwezig, en alle rauwheid of zachtheid die onder de triggers zelf verborgen zit, mag ook in welke vorm dan ook- geuit worden. Doordat ik mag oefenen in deze veilige ruimte, wordt het steeds een stukje minder spannend om de stap naar de ‘echte wereld’ te zetten en daar ook een moedige poging te wagen om mezelf te laten zien en/of verandering te brengen in de patronen van mijn leven. Ik kan deze retraites niet genoeg aanraden, ze hebben werkelijk de poorten naar de herontdekking van mijzelf geopend. Op sociaal vlak en op sensueel/seksueel vlak hebben ze voelbare veranderingen teweeggebracht. Ik was fysiek ongemakkelijk met anderen en heb mijzelf nooit als sensueel, laat staan seksueel, wezen gezien, maar ik verlangde daar wel erg naar. Door de veilige ruimte en begeleiding van deze twee prachtige vrouwen (en zeker ook de andere deelneemsters!) heb ik mezelf door de ogen van anderen mogen zien en durven leven en laten zien wat ik nooit dacht te durven. Waar ik me telkens ook weer over verwonder is hoe natuurlijk het voelt om de vrijheid te mogen (her!)ontmoeten die onder de lagen schaamte, boosheid of angst verstopt zit. Alsof het niet iets nieuws is wat ik mocht voelen, maar een soort bekende vreemde; een verlangen dat in de loop van mijn leven vergeten of onbereikbaar was geworden, maar eigenlijk alleen maar werd overschreeuwd door iets dat zelf graag eerst gezien wilde worden, voordat de bekende vreemde eronder ook weer het licht mocht zien. Alsof het er nooit niet geweest is, maar ik alle toegangen er naartoe had laten dichtgroeien. Én wat ik heel gaaf vond om te ontdekken was dat een aantal dingen die voor mij speelden in vorige retraites, dit keer absoluut geen punt van aandacht meer waren, dus dat die werkelijk opgelost of geintegreerd waren! Marieke

Wat ben ik dankbaar dat ik de (voor mij) toch wel spannende stap heb gemaakt door naar deze retraite te gaan. Want het heeft me zoveel gebracht!  De veilige, uitnodigende en inspirerende begeleiding van Kinga en Corine was daarbij ontzettend fijn. Ik kwam mezelf al kort na aankomst tegen,toen ik werd geraakt in een oud pijnstuk. In eerste instantie schoot ik in mijn survival mechanisme, ik wilde naar huis! En ik ben zo mezelf dankbaar, maar vooral ook Kinga en Corine en de andere vrouwen dat ik niet ben weggegaan, Ze hebben me uitgenodigd  en de ruimte gegeven om te voelen in mijn lichaam en gevoel, en mijn behoeftes eerlijk en open uit te spreken (en ja ook dat is dus orgastisch leven!). En wat er toen gebeurde had ik vantevoren niet kunnen bedenken, maar was een prachtig voorbeeld van wat tijdens de openingscirkel al werd benoemd door Kinga. Namelijk dat iedereen die er is/was er voor een reden is, dat iedereen bijdraagt aan de groep en dat het voor iedereen invididueel ook altijd klopt en dat je daar op mag vertrouwen, op voorwaarde dat je volledig jezelf bent en laat zien. Doordat ik mijn authentieke zelf liet zien en uitsprak, daarin gezien en gehoord werd ontstond er ruimte, en heling voor mij, maar ook voor anderen. Dit is voor mij echt een shift geweest, waardoor ik veel meer in contact ben met mezelf, mijn gevoel, mijn lichaam, mijn behoeftes en deze ook ruimte en liefde geef.  Vertrouwen in mezelf en de magie van het leven!  Dus wil ik je meegeven dat als jij iets voelt kriebelen, twijfelt of je wel durft/wilt. Vertrouw jezelf en de uitnodiging van het universum.. het klopt altijd en het gaat je heel veel brengen, dat weet ik zeker! liefs Irma

Dit was een heel fijne retreat. Ondanks het vele smeltwater dat uit mijn ogen stroomde (nou ja, misschien zelfs dankzij) heb ik genoten van hetgeen aangeraakt is, de groep, jullie passie en de zorgzaamheid. Dank.
De landing thuis was zacht, dat was ook erg fijn.
Na een halve eeuw stelselmatig mijn baarmoeder /cervix te hebben genegeerd  of als lastig te hebben bestempeld, heb ik in deze retreat het contact hersteld. Ontdekt hoe ik mijn baarmoeder kan voelen als een pendel die vertelt of ik wel of niet ‘uitgelijnd’ ben. Ontroerend welke zachte taal zij spreekt.  Het is aan mij om goed te luisteren.
Het begin van deze nieuwe reis is gemaakt en de reis gaat verder. Jannie

Een van de dingen die bij mij helder was geworden tijdens de retreat al, was dat de cervix als zwevend punt in de onderbuik als een soort pendel fungeert om te voelen of ik uitgelijnd ben of niet. Ik ben in het vrijen liever voor mezelf geworden. Heb beter in de gaten waar ik voorheen te gemakkelijk over mijn eigen grenzen ging en neem meer tijd voor mezelf. Benoem ook meer wat er gebeurt bij mij. Dus niet alleen eerlijker naar mijzelf maar ook naar de ander. Mijn contact met mijn baarmoeder en cervix is weer een laag dieper/intenser gekomen. Er komt steeds meer gevoel, steeds meer contact. En ik ben blij met de stappen die ik heb gezet. Blij met de sisters die ik tegenkom op dit pad. Er zijn zoveel leuke vrouwen!

Heel veel dank voor het organiseren en dragen en leiden van deze bijzondere retraite! Ik heb me er geheel intuïtief aan overgegeven. Had enige bedenkingen bij de nadruk op cervix de-armouring, maar er was gelukkig ruimte en veiligheid genoeg om dit onderdeel juist ook naar eigen inzicht en behoefte in te vullen. Dat heb ik als heel diepgaand ervaren. Letterlijk en Figuurlijk. Jullie zijn een heel mooi duo, juist door de verscheidenheid. Gouden wijffies! Helemaal Top! Mooie groep vrouwen, zo divers en ieder weer een andere insteek en eigenheid en allemaal supersexy! Jolanda 

Warm, magisch en helend weekend met bijzondere, mooie en krachtige vrouwen. Ik heb genoten en heb de kracht van vrouw zijn heel mooi en puur mogen ervaren. Dankbaar. Marielle 

Met bewondering en ook verwondering heb ik afgelopen weekend aan den lijve ondervonden wat de unieke match van Corine en Kinga doet met een groep vrouwen, die elkaar nog niet kennen en hun potentieel willen ontdekken en belichamen. Het is alsof een figuurlijk tapijt wordt uitgerold waarop vrouwen vrijelijk dansen en slapende kwaliteiten in zichzelf opwekken en ongeremd delen. Om dat binnen een paar uur voor elkaar te krijgen zegt veel over de kwaliteit van Aanwezigheid van zowel Corine als Kinga. Zij dragen elke hoedanigheid een warm hart toe waardoor geen enkel deel enige belemmering voelt om zich aan het Licht te tonen en te laven. Een aanrader voor elke vrouw die de kracht van de haar zo eigen levenssappen weer wil voelen stromen en onbelemmerd uitdragen. Ik heb mij optimaal welkom, veilig en begrepen gevoeld. Volgens mij is dat de meest vruchtbare basis waar vanuit alles kan ontstaan. Daarnaast ervaar ik jullie als mens heel laagdrempelig en ontwapenend waar ik elk woord van zou geloven, ook al is dat niet gevraagd en gaat het om eigen ervaring...dat heeft mijn soms bange hart goed gedaan...Wens jullie alle plezier op het vervolg van jullie reis met talloze aangename verrassingen en ontmoetingen!Ellen 

Earlier Event: August 2
Hieros Gamos Festival
Later Event: November 17
BELICHAAMD LEVEN