Back to All Events

Tantra drieluik Vier de verschillen! weekend 2; Aanraken en (aan)Geraakt worden


 • Centrum de Horst Meddoseweg Meddo/Winterswijk Netherlands (map)

Een helende en inspirerende reis voor iedereen die zijn/haar leven en de verbinding met anderen wil verdiepen. Voor jou als je passievol wil leven en de intimiteit en seksuele energie dieper wil exploreren. Iedereen die zich bewust wil worden wat hem/haar belemmert en opent. Die kwetsbaar durft te zijn, die eerlijk en open wil leren communiceren en verlangt naar een ontspannen in zichzelf en samen zijn. Een samenzijn waar liefde de dragende kracht is. En waar we onze gendergelijkheid meer gaan leven.

In drie op zichzelf staande weekenden gaan we verkennen, spelen, ervaren en verdiepen op al die gebieden die een tantrisch leven en een tantrische relatie zo boeiend, levend en inspirerend kunnen maken.

Deze weekenden kan je los van elkaar volgen en als een aaneengesloten serie achter elkaar.
Voor mensen die willen groeien naar liefdevol en authentiek leven, in verbinding met jezelf en de ander, waarachtig samen zijn, heldere en eerlijke communicatie, meer intimiteit en vervullende seksualiteit.
Deze weekenden zijn gender neutraal
 
De weekenden  starten op  vrijdagavond om 18.30 uur met een diner (welkom vanaf 17.30 uur) en eindigen op zondagmiddag om 17.00 uur.


Weekend 1. ADEM EN VERTROUWEN:   

       28-29-30 september 2018

De adem wordt in Tantra gezien als een belangrijke schakel om het lichaam verder te openen, de subtielere energieën waar te nemen en om een grotere zintuiglijke gevoeligheid te ontwikkelen. In dit weekend ga je de transformerende kwaliteit van de adem bewust ervaren. Bewustzijnverruimend op alle niveaus; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Omdat het zijn in een groep en de overgave aan de ervaringen veel innerlijk vertrouwen vraagt, zullen we in dit weekend ook aandacht besteden aan het vertrouwen in jezelf, in de ander en in contact met de groep.

Wat komt o.a. aan bod: 

 • Bewust zijn, bewust voelen en bewust waarnemen

 • Aanwezigheid in het hier en nu

 • Open en eerlijk communiceren

 • Adem als poort naar ruimer en vrijer leven en voelen

 • Pranayama’s (adem meditaties) en Tandava (adem-en bewegingsmeditaite)

Reacties van deelnemers na Adem en vertrouwen:

-Verdiepend en Uitnodigend

Er wordt veel ruimte gegeven aan de wensen van de deelnemers en met veel liefde, compassie en humor wordt je meegenomen op reis. En heerlijk eten!!! Dank voor alles en tot de volgende keer. Cleo Tjitrodipo

 -Veilig en verdiepend

 Een heerlijk weekend vol liefdevolle uitdagingen. Begeleid door 2 zeer respectvolle en betrokken mensen; Corine en Paul. Humor, info, vrolijkheid en oefeningen wisselen elkaar in alle rust af. Ik ga vrijer en blij naar huis. Anneloes

 - Wat een prachtig weekend!

Ik ben gezakt in mezelf, heb oude angsten doorvoeld en overwonnen. Heb genoten van liefdevolle aanrakingen en heb mogen ervaren dat ik mag vertrouwen en dat ik veilig ben. De begeleiding van Corine en Paul is liefdevol en authentiek, speels en respectvol. De omgeving is sfeervol en landelijk en het eten is verrukkelijk. Dit smaakt op alle fronten naar meer! Iris

 

Weekend 2. AANRAKEN EN (AAN)GERAAKT WORDEN:
 

        16-17-18 november 2018

Aanraken is een belangrijke vorm van contact maken met de ander. In dit weekend gaan we daar dieper op in en ga je ervaren wat het effect is van diverse vormen van aanraken. We werken veel met de zintuigen;  we worden door het leven aangeraakt via onze zintuigen en "communiceren" terug via de zintuigen. 

Zacht, stevig en energetisch aanraken hebben allemaal een eigen kwaliteit en effect. In dit weekend ervaar je deze kwaliteiten en leer je hoe deze in te zetten om jezelf  en elkaar verder te openen en samen in totale overgave te gaan met dat wat is. In dit weekend gebruiken we ook de opgedane ademervaringen om dieper te gaan voelen.

Wat komt o.a. aan bod:

 • De kunst van respectvol, liefdevol en energetisch aanraken

 • Bewust geven en ontvangen / halen en brengen

 • Grenzen aangeven en vertrouwen

 • Zintuigen als sensuele poorten naar de seksuele energie

 • Kashmirische yoga van aanraken

 

Weekend 3. VIER DE VERSCHILLEN:
  

22-23-24 februari 2019

De subtiele dynamiek tussen het mannelijke en het vrouwelijke in onszelf zullen in dit weekend belicht worden. Intiem, teder en liefdevol groeien naar een volwassen zijn. De seksuele energie zal in een nieuw daglicht komen staan; krachtig helend, levengevend en genotvol. Overgave daaraan en respect voor ieders zijn daarin, geeft ruimte om de verkrampingen die je nog in jezelf ervaart los te kunnen laten. Smelten in jezelf maakt dat je kunt samen-smelten met de ander

Wat komt o.a. aan bod:

 • De vrouwelijke en mannelijke dynamiek in jezelf en tussen jou en de ander

 • De mannelijke en vrouwelijke energiestroom

 • Samen smelten in passie, overgave en sensualiteit

 • Seksualiteit als helende en spirituele kracht naar eenheid en verbondenheid


Wat kunnen deze Tantra ervaringsweekenden jou brengen:

 • Ruimer in je jasje zitten door bewuster ademen

 • Zintuiglijk waarnemen en ervaren

 • Heldere communicatie vanuit je hart

 • Ontvankelijk zijn

 • Jezelf herinneren wie je bent en wat jij de ander te brengen hebt

 • Hoe creëer je een veilige bedding voor jezelf

 • Respect voor je eigen en elkaars lichaam

 • Tantra Meditaties die de energie stroom in het lichaam openen

 • Hoe open je een vrouwenlichaam/ hoe open je een mannenlichaam

 • Mannelijke en vrouwelijke energiestroom

 • Voorbij het kijken elkaar zien

 • Grenzen aangeven en vertrouwen

 • De kunst van aanraken

 • Leer de kracht van de sexuele energie kennen als groeikracht, helende kracht, voor het openen van bewustzijn en voor een goed humeur.

 • Van iets moeten, naar aanwezig willen zijn met dat wat er is in het moment.

 • Je leert in contact brengen wat er in je binnenwereld leeft

Locatie: Centrum De Horst in Winterswijk. Een prachtig landelijk en rustig gelegen kleinschalig cursuscentrum wat wij helemaal in alle rust en vrijheid tot onze beschikking hebben. 

Er zijn 1- en 2-persoons kamers te boeken met eigen douche en toilet; €10,- p.p. meerprijs per weekend. Wacht daar niet te lang mee, want die zijn vaak snel volgeboekt.

Kosten
Trainingskosten per weekend : € 295,- p.p. (We hebben een vroegboekkorting tot 15 oktober van € 70,- en daarna tot 1 november € 50,- voor weekend 2)
Verblijfskosten Centrum De Horst: € 195,- p.p. 

Aanmelden: contact@hetpotentieel.nl

Met wie: Dit 3- luik verzorg ik in samenwerking met Paul Krol www.thefieldoflove.nl

2018 Hieros Gamos 6648 Corine Paul (close-up).jpg


Beiden weten we uit eigen jarenlange ervaring wat een enorme verrijking Tantra je leven kan geven: in onszelf, in verbinding met de ander en in de dynamiek tussen de verschillen met onze partners. Al deze ervaringen hebben ons laten groeien in bewustzijn. Een veel gezegde uitspraak is hierbij geweest: “Daar waar het schuurt, kan het meer gaan glanzen”.
Het tantrapad heeft ons beiden daarbij zoveel moois en helends gebracht, dat we dit graag uitdragen en als inspiratie gebruiken voor onze 3 weekenden

Reacties van deelnemers na introdag:

2 september 2018 namen we deel aan de introductie dag voor de jaartraining voor stellen.

Het was een geweldige dag die nog steeds na-zingt. Een dag vol afwisseling, vol dynamiek. Ademoefeningen, mantra’s zingen, zacht ‘masseren’ van elkaars chakra’s en weer in beweging komen door dansen. Samen eten, in stilte of elkaar ontmoetend in een prachtige omgeving. 

We voelen ons meer gecenterd en met onszelf verbonden waardoor de verbinding met elkaar ook intenser wordt.

Het was een ‘warme dag’ en we gingen blij en gevoed naar huis. Jullie zijn geweldig fijne begeleiders Corine en Paul waar wij ons volkomen vrij en veilig bij voelen. Dank jullie wel! 

Lieve groet, Cees en Annemieke