Back to All Events

Tantra drieluik: Vier de verschillen! Leer de basics van tantrafo


 • Centrum de Horst Meddoseweg 22 Meddo/Winterswijk Netherlands (map)

Een helende en inspirerende reis voor iedereen die zijn/haar leven en de verbinding met anderen wil verdiepen. Voor jou als je passievol wilt leven en de intimiteit en seksuele energie dieper wilt exploreren. Voor iedereen die zich bewust wil worden wat hem/haar belemmert en opent. Wil je groeien in kwetbaar durven zijn, eerlijk en open communiceren? Verlang je naar een ontspannen samenzijn, waar liefde de dragende kracht is. Kom dan ervaren met gelijkgestemden. Alleen of samen met je geliefde.

In drie op zichzelf staande weekenden gaan we verkennen, spelen, ervaren en verdiepen op al die gebieden die een tantrisch leven en een tantrische relatie zo boeiend, levend en inspirerend kunnen maken. Zowel geschikt voor beginners als gevorderden om te verdiepen.

Deze weekenden kan je los van elkaar volgen en als een aaneengesloten serie achter elkaar.

De weekenden  starten op  vrijdagavond om 18.30 uur met een diner (welkom vanaf 17.30 uur) en eindigen op zondagmiddag om 17.00 uur.

Weekend 1. ADEM EN VERTROUWEN:   

      6-7-8 december 2019

De adem wordt in Tantra gezien als een belangrijke schakel om het lichaam verder te openen, de subtielere energieën waar te nemen en om een grotere zintuiglijke gevoeligheid te ontwikkelen. In dit weekend ga je de transformerende kwaliteit van de adem bewust ervaren. Bewustzijnverruimend op alle niveaus; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Omdat het zijn in een groep en de overgave aan de ervaringen veel innerlijk vertrouwen vraagt, zullen we in dit weekend ook aandacht besteden aan het vertrouwen in jezelf, in de ander en in contact met de groep. De bedding die we creëren is veilig en toegankelijk voor ieder die deelneemt.

Wat komt o.a. aan bod: 

 • Bewust zijn, bewust voelen en bewust waarnemen

 • Aanwezigheid in het hier en nu

 • Open en eerlijk communiceren

 • Adem als poort naar ruimer en vrijer leven en voelen

 • Pranayama’s (adem meditaties) en Tandava (adem-en bewegingsmeditaite)

Reacties van deelnemers na Adem en vertrouwen:

-Verdiepend en Uitnodigend

Er wordt veel ruimte gegeven aan de wensen van de deelnemers en met veel liefde, compassie en humor wordt je meegenomen op reis. En heerlijk eten!!! Dank voor alles en tot de volgende keer. Cleo Tjitrodipo

 -Veilig en verdiepend

 Een heerlijk weekend vol liefdevolle uitdagingen. Begeleid door 2 zeer respectvolle en betrokken mensen; Corine en Paul. Humor, info, vrolijkheid en oefeningen wisselen elkaar in alle rust af. Ik ga vrijer en blij naar huis. Anneloes

 - Wat een prachtig weekend!

Ik ben gezakt in mezelf, heb oude angsten doorvoeld en overwonnen. Heb genoten van liefdevolle aanrakingen en heb mogen ervaren dat ik mag vertrouwen en dat ik veilig ben. De begeleiding van Corine en Paul is liefdevol en authentiek, speels en respectvol. De omgeving is sfeervol en landelijk en het eten is verrukkelijk. Dit smaakt op alle fronten naar meer! Iris

 
Weekend 2. AANRAKEN EN (AAN)GERAAKT WORDEN:
 

       17-18-19 april 2020

Aanraken is een belangrijke vorm van contact maken met de ander. In dit weekend gaan we daar dieper op in en ga je ervaren wat het effect is van diverse vormen van aanraken. We werken veel met de zintuigen;  we worden door het leven aangeraakt via onze zintuigen en "communiceren" terug via de zintuigen. 

Zacht, stevig en energetisch aanraken hebben allemaal een eigen kwaliteit en effect. In dit weekend ervaar je deze kwaliteiten en leer je hoe deze in te zetten om jezelf  en elkaar verder te openen en samen in totale overgave te gaan met dat wat is. In dit weekend gebruiken we ook de opgedane ademervaringen om dieper te gaan voelen.

Wat komt o.a. aan bod:

 • De kunst van respectvol, liefdevol en energetisch aanraken

 • Bewust geven en ontvangen / halen en brengen

 • Grenzen aangeven en vertrouwen

 • Zintuigen als sensuele poorten naar de seksuele energie

 • Kashmirische yoga van aanraken

Reacties van deelnemers na Aaanraken en (aan)geraakt worden:

Dankjewel Corine en Paul voor een heerlijk uitdagend weekend vol puurheid, zachtheid en speelsheid. De sfeer die jullie weten neer te zetten voelde zo fijn en veilig; een perfecte bedding vanwaaruit ik kon ervaren, proberen, spelen en voelen. Door de opzet van het weekend en de liefdevolle begeleiding kon ik me laten meevoeren in de wondere wereld van de vertraging, aandacht en aanraking. En wauw, wat was dat prachtig en wat was het een geschenk om daar zo op gefocust te zijn. Ik wist al wel hoe waardevol aandacht en vertraging zijn maar door dit weekend ben ik dat ook echt gaan voelen. En dat voelt zo waardevol. Een heerlijk cadeau voor jezelf of een geliefde!  Tamara


Thank you for amazing workshop. Was nice to experience this beautiful journey deepening your senses and getting in touch with your inner self. Lots of dance and meditation. For experienced and for newbies this workshop was beneficial - for experienced and for newbies to enrich your knowledge you know and to discover and experience new things. Monika

Well organized with delicious organic food -perfect weekend of detox. Enjoyed being in a smaller group of people getting connected and following each others progress together. Thank you one more time!"

Ik ging op reis, en werd in een prachtige omgeving liefdevol en warm ontvangen door Corine, Paul en hun team.
Er was een veilige bedding waarin ik me gezien en gehoord voelde.
Door de Tandava dans kon ik dieper in mijn lijf zakken, thuis komen bij mezelf en meer mijn plek in nemen. 
Ik kon en mocht er helemaal zijn.
In de Kashmir massage kon ik op speelse wijze experimenteren en mijn partner en mezelf ontdekken in het geven en het ontvangen.
Het was een mooie reis ! Namaste Frank

Een fijne bedding voor de Kashmiri, in een fijne omgeving, met fijne mensen. Zeker voor herhaling vatbaar. Rieky

 Weekend 3. VIER DE VERSCHILLEN:  

2-3-4 oktober 2020

De subtiele dynamiek tussen het mannelijke en het vrouwelijke in onszelf zullen in dit weekend belicht worden. Intiem, teder en liefdevol groeien naar een volwassen zijn. De seksuele energie zal in een nieuw daglicht komen staan; krachtig helend, levengevend en genotvol. Overgave daaraan en respect voor ieders zijn daarin, geeft ruimte om de verkrampingen die je nog in jezelf ervaart los te kunnen laten. Smelten in jezelf maakt dat je kunt samen-smelten met de ander

Wat komt o.a. aan bod:

 • De vrouwelijke en mannelijke dynamiek in jezelf en tussen jou en de ander

 • De mannelijke en vrouwelijke energiestroom

 • Samen smelten in passie, overgave en sensualiteit

 • Seksualiteit als helende en spirituele kracht naar eenheid en verbondenheid

Reacties van deelnemers na weekend 3

Ik heb de weekenden bij Paul en Corine mogen ervaren als een mooi opgebouwd drieluik waarin stap voor stap de weg van de tantra verkend kan worden,  niet zweverig, zonder haast, humorvol, veilig, open en eerlijk en met aandacht voor ieders individu. Mooie meditaties en oefeningen gaven mij meer zicht op mijzelf en mijn liefdesrelatie. Ik heb er weer veel bijgeleerd . Dank!  Paul

Corine en Paul, jullie hebben dit weekend ons op een bijzondere wijze kennis laten maken met tantra. Het pastte in alle opzichten bij onze zoektocht naar verdieping en groei in onze relatie. Mirjam


Wat kunnen deze Tantra ervaringsweekenden jou brengen:

 • Ruimer in je jasje zitten door bewuster ademen

 • Zintuiglijk waarnemen en ervaren

 • Heldere communicatie vanuit je hart

 • Ontvankelijk zijn

 • Jezelf herinneren wie je bent en wat jij de ander te brengen hebt

 • Hoe creëer je een veilige bedding voor jezelf

 • Respect voor je eigen en elkaars lichaam

 • Tantra Meditaties die de energie stroom in het lichaam openen

 • Hoe open je een vrouwenlichaam/ hoe open je een mannenlichaam

 • Mannelijke en vrouwelijke energiestroom

 • Voorbij het kijken elkaar zien

 • Grenzen aangeven en vertrouwen

 • De kunst van aanraken

 • Leer de kracht van de sexuele energie kennen als groeikracht, helende kracht, voor het openen van bewustzijn en voor een goed humeur.

 • Van iets moeten, naar aanwezig willen zijn met dat wat er is in het moment.

 • Je leert in contact brengen wat er in je binnenwereld leeft

Locatie: Centrum De Horst in Winterswijk. Een prachtig landelijk en rustig gelegen kleinschalig cursuscentrum wat wij helemaal in alle rust en vrijheid tot onze beschikking hebben. 

Er zijn 1- en 2-persoons kamers te boeken met eigen douche en toilet; €10,- p.p. meerprijs per weekend. Wacht daar niet te lang mee, want die zijn vaak snel volgeboekt.

Kosten
Trainingskosten per weekend : € 245,- p.p.

Boek en betaal je het hele drieluik dan krijg je € 175,- korting op de totaalprijs van 3 weekenden, dan wel aanmelden en betaald voor 3 september 2019
Verblijfskosten Centrum De Horst: € 195,- p.p. 

Aanmelden: contact@hetpotentieel.nl

Met wie: Dit 3- luik verzorg ik in samenwerking met Paul Krol www.thefieldoflove.nl

Foto event: Leonie Perz

Foto hieronder: Ageeth Hummeling

2018 Hieros Gamos 6648 Corine Paul (close-up).jpg


Beiden weten we uit eigen jarenlange ervaring wat een enorme verrijking Tantra je leven kan geven: in onszelf, in verbinding met de ander en in de dynamiek tussen de verschillen met onze partners. Al deze ervaringen hebben ons laten groeien in bewustzijn. Een veel gezegde uitspraak is hierbij geweest: “Daar waar het schuurt, kan het meer gaan glanzen”.
Het tantrapad heeft ons beiden daarbij zoveel moois en helends gebracht, dat we dit graag uitdragen en als inspiratie gebruiken voor onze 3 weekenden

Earlier Event: October 13
Vier de verschillen; tantra introductiedag